Zdravé recepty - OnLife - to, čo by vám mal o výžive povedať váš lekár

Využitie avokáda v jedálničku

Avokádo na raňajky

Konzumácia avokáda na dennej báze je jednoznačne doporučená, najmä kvôli jeho prospešnosti pre naše zdravie. Keďže ide z nášho pohľadu o trochu exotické ovocie, malým nedostatkom pri jeho kúpe je o niečo vyššia cena. Veríme však, že toto vás neodradí a rozhodnete sa zaradiť avokádo do vášho pravidelného jedálnička.

Čítať ďalej: Využitie avokáda v jedálničku

Príprava jedla

Ak by sme mali urobiť stupnicu vhodnej či nevhodnej prípravy stravy, začínala by sa tým najzdravším variantom, a to varením na pare. Po ňom nasleduje varenie vo vode. Pri varení v pare a vo vode vznikajú spravidla teploty iba do 100 °C. Ďalej nesmieme zabudnúť na obľúbené metódy prípravy jedla, a to dusenie, ako aj pečenie a praženie. Pri pečení a pražení vznikajú teploty do 200 °C a jedlo sa nepripravuje na priamom ohni. Vyprážanie, grilovanie a barbecue sú najmenej vhodné, neraz až priam škodlivé spôsoby tepelnej úpravy stravy.

Čítať ďalej: Príprava jedla

 

Knihy pre vaše zdravie a pohodu

Ak vás niektorá z našich kníh zaujala, volajte na č. 0908 069 388 / píšte na info@onlife.sk, pošleme vám ju na dobierku. Poštovné neplatíte.

Objednajte si novinky

Objednajte si novinky, zdieľajte a bezplatne získate upozornenie na nové články a e-booky.

Nájdete nás

Račianska 69/B, 831 02 Bratislava

bytový dom Manhattan, 4. poschodie

poradňa: 0903 437 888

poradňa: poradna@onlife.sk

texty a objednávky kníh: 0908 069 388

texty a objednávky kníh: info@onlife.sk